torsdag den 13. oktober 2011

Tutorial - sy smukke hjørner

Her finder du min måde at sy og vende hjørner på.
Anvend fx dette fif når du syer puder - så bliver dine hjørner knivskarpe og det er super nemt at vende dem med denne metode. Kan bruges i alle hjørner - virker også super på vinkler som enten er større eller mindre end 90 grader.
Lig stoffet ret mod ret
Sy side A sammen med 1 cm og hæft ende
Fold sømrummet på side A nedover side B. Stikningen ligger præcist i folden
Sy side B sammen med 1 cm og hæft ende

Fold sømrummet på side B ned over side A
Stik pegefingeren helt ind i hjørnet mellem de to lag stof og hold de foldede sømrum fast med tommelfingeren.
Vend retsiden ud mens du sørger for at sømrummene stadig ligger pænt og lige foldet inden i.

**************************
Og så er dette altså ikke for at ditche din gamle sylære, men altså de næste 3 billeder illustrere den måde som du måske har lært det på og som jeg IKKE anbefaler at du gør fremover:-)
Jeg har selv brugt metoden - men af bitter erfaring fandt jeg på at gøre det på den anden måde og nu bliver mine hjørner ALTID helt skarpe og meget vinkelrette. 
Måske er det overflødigt at vise det - men jeg håber alligevel det er med til at give min metode mere mening???

8 kommentarer:

 1. Den ser fin ud. Der var faktisk efterspørgsel på en tutorial om skarpe hjørner lige i sidste uge, på en af Fru Schous indlæg. Så har lige været derinde og smide et lille link til folk. Forhåbentlig er der nogen der får glæde af det :)

  SvarSlet
 2. Fantastisk tutorial!! Virkelig anvendelig :) Skal faktisk til at i gang med at sy betræk til en gammel pude, som hører til en gyngestol. Nogle råd til hvordan man nemmest laver sit eget betræk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Super at du kan bruge den til noget:-) Tror det kræver lidt mere forklaring at sy hynder end jeg lige kan klare her i en kommentar, men rigtig god arbejdslyst! Eneste råd jeg lige hurtigt kan komme på er at bruge det gamle betræk som skabelon til det nye, men det har du nok selv tænkt på.

   Slet
 3. Ah! Det er PRESIS derfor syskole er ein fantastisk ide, for dei av oss som er sjølvlærte og sit og puslar heime på syrommet og avogtil får det til, og avogtil ikkje kan FORSTÅ kvifor det ikkje blir så fint som ein skulle ønske. Så er det slike små, supersmarte TRIKS som dette som skal til. Pling! høyrer eg då frå hovudet mitt; aha! Så TUSEN TAKK for at du deler slike små, men avgjerande detaljar. (Og forresten får eg veldig lyst til å delta på eit av dine sy-workshops, men avstanden frå midt i Noreg er eit lite, men berre eit lite! hinder akkurat no ;-)

  SvarSlet
 4. Fantastisk....det må jeg gøre fremover..er også træt af de skæve hjørner jeg plejer at lave! Tak for det gode tips :-)

  SvarSlet
 5. Har du tip til hvordan man får skarpe hjørner, når 3 sider mødes? (Langside, korte side og top/bund side) Fx når man syr betræk til en tyk skummadras.

  SvarSlet
 6. tak siger jeg osse for det gode tip og vil prøve det næste gang jeg syr...det ser rigtig godt ud...

  SvarSlet